2016 ya veda ederken…


geçmişime baktığımda, çocukluğumdan bu yana beni dehşete düşüren 12 Eylül öncesi günlerden sonra, 2016 yılında yaşadıklarım günler oldu. Suriye iç savaşının yaşandığı son yıllar, elbette başta Suriyeliler olmak üzere, en çok etkilediği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Suriye denince de burada Aylan bebeği rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Mekanı cennet olsun.
Türkiye bu yıl içinde Cumhuriyet tarihinin en şiddetli saldırılarını yaşadı desek yanlış bir ifade kullanmış olmayız. Genellikle gerçeklerin ortaya çıkmasını tarihe bırakırız, oysa bu yıl içinde uzun bir tarih sürecinde yaşayacaklarımızı bir arada yaşadık. Dost bildiklerimiz düşmanlarımız, düşman olarak gösterilenlerin dostlarımız olduğunu gördük. Sadece Ülke olarak değil, toplum olarakta önemli bir sınavdan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz ve etrafımızda dolaşan tehlikeler ile yüzleştik. Bu tehdit ve tehlikeler ile birlikte toplumumuz tekrar şekillenmeye başladı.
İç siyasetimizde de önemli değişimler yaşadık. Yenikapı ruhu ile ümitlendik, ancak bu maalesef uzun sürmedi. Siyasete girmeyi çok sevmiyorum, ancak burada toplumumuz dış güçlere kimlerin hizmet ettiğini ve aynı zamanda onların “ağzıyla” kimlerin konuştuğunu da gördük ve görmeye devam ediyoruz. Bunları görmezlikten gelmek vatana ihanet olur. O nedenle ülkemizde ve Orta Doğu coğrafyasında yaşanan tüm bu zulmün ve dehşetin sorumlusu olanların maşası ve sözcüsü olan siyasetçileri lanetliyorum.
30 Aralık 2016 akşamı Suriye de ateşkes devreye girecek, ancak teröristler ile savaş devam edecek. 2017 yılı için en güçlü dileğim, artık sivillerin kanlarının dökülmemesi ve Orta Doğu ya barış ve huzurun tekrar geri gelmesi. Ülkemiz de de artık gerçek dost ve düşmanların görülmesi ve hainlerin ebediyen yok edilmesini diliyorum. 2017 yılı ülkemizin huzuru ve refahı için çalıştığımız ve ürettiğimiz, çocuklarımızın geleceği için inşa ettiğimiz, dünya barışı için güçlü bir Türkiye diliyorum.
Tüm okurlarımıza sağlık, huzur, bereket dolu bir yeni yıl dileğimle….

Beğendiniz mi? O halde paylaşın