2016 da İhracat Artışa Geçecek !


Ev tekstili sektörünün kalbinin attığı ve yılın ilk fuarı olması sebebiyle Heimtex 2016 fuarı nın hareketliliği önümüzdeki aylar için bir gösterge niteliği taşımaktadır.
Dünyanın en önemli fuarları arasında sayabileceğimiz Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen Heimtex 2016 fuarında bu yıl bir rekor yaşandı. Denizli’den 59 firmanın katılımının yanısıra, genel anlamda Türkiye’den katılımın arttığı bir yıl oldu. 2866 civarında katılımcıların %89 ı Almanya dışından gerçekleşmesi dikkat çekiciydi. Ziyaretçi sayısı 2015 yılına göre de artış göstererek 69.000 kişiye çıkması, fuara bu yıl artan bir ilgi olduğunun göstergesiydi. Artış gösteren ziyaretçiler daha çok İtalya, İspanya, İsveç, Rusya, Japonya ve G.Kore geldikleri belirtildi. (Kaynak: Messe Frankfurt, Fuar sonrası raporu)
Denizli İhracatçılar Birliği’ (DENİB) nin bu yıl Denizli’li firmaların yoğun olarak bulunduğu alanda açmış olduğu “Turkish Towels” yani Türk Havlusu tanıtım ve Denizli li katılımcılara yönelik bilgi standı ayrıca yoğun ilgi gördü. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) nın destekleri ile açılan bu stand, tematik bir emtianın tanıtımı anlamında bir ilkti. Bu sayede birçok ziyaretçi Türk havlusu hakkında bilgilenerek, ziyaret programlarına özellikle Denizli’li firmaları eklediler. Uludağ İhracatçılar Birliği (UTİB) ve Türkiye Ev Tekstilcileri Sanayi İş Adamları Derneği (TETSİAD) ın açtığı standlar sayesinde, Türk katılımcılar ve ürünlerine olan ilgi arttırılmıştır. Sivil toplum kuruluşları desteğini özellikle bu fuarda hissettirdi diyebiliriz.
Ziyaretçi sayısındaki artış, kendini özellikle Denizli’li firmalarımızın standlarında hissedildi. Bu yıl tamamen hafta için gerçekleşen fuar günlerinin tamamında bir yoğunluk yaşandı. Firmalarımız standları ve hazırladıkları özel kolleksiyonlar ile göz kamaştırdılar. Tasarımın yanısıra, yenilikçi ürünlerin ön plana çıktığı bu fuarda, tasarım ve inovasyona yönelik, hem Ekonomi Bakanlığı’nın, hem de TIM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) yaptığı çalışmaların etkisini görebildik. Ziyaretçilerin Denizli standlarına gösterdikleri ilgiden yola çıkarak, 2016 yılının Ev Tekstili ihracatı anlamında hareketli bir yıl olacağına inanıyoruz. Katma değeri yüksek tasarım ve inovasyon içeren ürünler ile 2016 yılının özellikle ikinci yarısı ile birlikte, ihracatın tekrar artışa geçeceğine inanıyorum.

Beğendiniz mi? O halde paylaşın